Guideline til strygning af store perlemønstre

Når man gerne vil opnå et flot resultat med sine store perlemønstre, har jeg her lavet en guide til hvordan det kan gøres.

Du bestemmer selv om du vil stryge på begge sider af perlerne.

Der er ingen begrænsning på hvor store mønstre du kan stryge, men jo større mønsteret er jo sværere er den at vende – men øvelse gør mester.

Først lægges alle perlerne i forhold til det ønskede mønster. Pladerne sættes sammen efterhånden som du har brug for det. Mønsteret er lavet, så du kan lave en plade af gangen.

Nu skal du bruge malertape. Riv strimlerne af så de dækker mønsteret. Strimlerne skal overlappe hinanden, så de hænger godt sammen.

Tapen skal fæstes godt, dette gør du ved at trykke godt på pladerne med hænderne. Det er vigtigt at alle perler sidder godt fast på tapen, inden du vender.

Nu kommer det sværeste trin. Pladerne skal vendes, så tapen vender nedad. Dette kan gøres ved at sætte en hånd på og vende straks. Tapen gør at perlerne sidder som en plade. Du kan eventuelt bruge en plade, når du vender perlerne.

Når perlerne vender på hovedet, kan du forsigtigt fjerne pladerne. Hvis der er perler som sidder løse, kan de sættes fast der hvor de er faldet af. Brug mønsteret, hvis du er i tvivl.

Når alle pladerne er fjernet og alle løse perler sat tilbage hvor de skal være, er du klar til at stryge. Stryg ALDRIG strygejernet direkte på pladerne, da de så smelter fast

Brug gerne dobbelt bagepapir/ mellemlægspapir. Brug flere stykker, indtil hele mønsteret er dækket. Det gør ingenting at papiret ligger dobbelt, når du skal stryge.

Det er vigtig at perlerne bliver strøget godt, dette kan du se ved at de hæfter sammen i samlingerne. stryg gerne flere gange over hele området og stryg gerne langsomt. Det er vigtigt at holde strygejernet i bevægelse hele tiden, så den ikke smelter enkelte perler mere end andre.

Når perlerne er strøget, skal de lægges i pres. Dette kan du bruge nogle tunge bøger til. Perlerne arbejder når de er varme, derfor lægger vi pres på, så pladen bliver lige.

Når perlerne er afkølet, skal mønsteret igen vendes. Igen kan dette gøres ved at lægge en hånd på mens du vender rundt.

Når perlerne er vendt er det tid til at få tapen af. Dette skal gøres forsigtigt, da enkelte perler god kan være løse. Hvis den skal stryges igen på denne side, kan de løse perler lægges i hullerne. Men hvis du kun vil have smeltet perler på den ene side, kan du lime dem fast med plastik lim.

Når tapen er fjernet, er mønsteret klar til at komme i ramme. Husk at du kan sætte en farve på bagsiden, inden du sætter det i rammen.